KULTNA CRNOGORSKA KOMEDIJA „ ĐEKNA JOŠ JE ŽIVA, A DO KA’ ĆE NE ZNAMO “
21. ožujka, 2023

Teatar „MONTE SCENA“ Podgorica u suradnji s Ustanovom za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo i TZ Grada Valpova

Vam donosi:

KULTNU CRNOGORSKU KOMEDIJU

„ ĐEKNA JOŠ JE ŽIVA, A DO KA’ ĆE NE ZNAMO “

Vrijeme: Srijeda, 19.4.2023. u 20:00 sati
Mjesto: Centar kulture „Matija Petar Katančić“ Valpovo

Cijena: 10,00 €

Pretprodaja ulaznica: TZ Grada Valpova, Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo te 1 sat prije početka predstave

Glume: Peđa Suškavčević, Ana Šimundža – Selski i Dragiša Simović.

Trajanje: 90 minuta

Konačno nam na kazališne daske stiže najgledanija crnogorska komedija svih vremena. Kada se pročita riječ ĐEKNA znamo da je to nenadmašna tv serija tj. najuspješniji TV proizvod u povijesti crnogorske produkcije koja je trenutačno dobila  kultni status. Uvijek se sjećamo kultnih scena pisanje pisma, učenja njemačkog jezika te drugih scena koje se rado i sa smiješkom još uvijek prepričavaju.

Anegdota iz tog vremena kazuje kako je u Splitu otac ženio sina pa prekinuo je svadbu sa riječima: „Stanite, 20:00 je sati. Moramo gledati Đeknu !“.

Kada se pročita najava za ovu predstavu prva je pomisao KAKO NA VRIJEME OSIGURATI ULAZNICU jer se ovakva komedija, koja je svakako jedna od najgledanijih na ovim prostorima, trenutno rasprodaje.

Radnja je smještena u crnogorsko selo i prati život jedne obitelji koja najjednostavnije situacije rješava na najteži način. Glava kuće je djed, pametan seljak odgojen tradicionalno. Uz njega su, opet po „tradiciji“, sin Radosav i nevjesta Ljeposava. Komično je što baš na taj svojstveni „tradicionalan“ način pokušavaju riješiti moderne životne događaje dok time stvaraju još veću zbrku. Akteri ove predstave su glumci sa preko 30 godina glumačkog iskustva u najgledanijim Crnogorskim komedijama: Peđa Suškavčević, Ana Šimunđa – Selski i Dragiša Simović.

Ova je urnebesna komedija, uz posebnu scenografiju i  sa vrhunskim glumcima, pravo kazališno osvježenje u kojem ćete zasigurno uživati.

Skip to content