KONCERT GUDAČKOG KVARTETA PORIN
13. travnja, 2022

Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo Vam donosi: 

KONCERT

GUDAČKOG KVARTETA PORIN

 

Vrijeme: Srijeda, 20. travnja 2022. godine u 20:00 sati

Mjesto: Kapela dvorca Prandau-Normann Valpovo

PROGRAM:

  • Blagoje Bersa: Menuet za gudački kvartet
  • Joseph Haydn: Gudački kvartet u C-duru, op. 33 br. 3

Allegro moderato

Scherzo: Allegretto

Adagio ma non troppo

Rondo: Presto

  • Miroslav Miletić: Folklorne kasacije
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Gudački kvartet u D-duru, KV 575

Allegretto

Andante

Menuetto

Allegretto

BIOGRAFIJA:

Gudački kvartet Porin osnovan je 1998. godine. Pored intenzivnog zajedničkog rada tijekom studija na Akademiji, kvartet je aktivno sudjelovao na majstorskim tečajevima kod Valtera Dešpalja te svjetskih gudačkih kvarteta kao što su Amadeus, Alban Berg i Bartok kvartet.

Kvartet je održao brojne koncerte ne samo diljem Hrvatske već i u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji, BiH, Kanadi te u dalekoj Argentini. Od ostalih značajnih nastupa treba izdvojiti nadasve uspješnu izvedbu 2. gudačkog kvarteta Krzysztofa Pendereckog na  Muzičkom biennalu Zagreb 2007., zatim nastupe na Dubrovačkim ljetnim igrama i u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu (u sklopu ciklusa Lisinski subotom) 2008. godine.

Od 2006. godine Kvartet Porin priređuje u Zagrebu vlastite cikluse koncerata. Danas njegov stalni postav čine violinisti Ivan Novinc i Val Bakrač, violistica Lucija Brnadić i violončelistica Neva Begović. Osvojio je i tri vrijedne nagrade:  ”Ivo Vuljević” (za najbolje mlade glazbenike u 2002. godini), ”Darko Lukić” i ”Radio podij” te diplomu ”Milka Trnina”.

Skip to content